Darmowa dostawa
Dostosuj wyniki:
Wybrane:
Wina Różowe
Wino różowe
Wino
różowe wytwarza się z czerwonych
winogron przy zastosowaniu krótkiego czasu maceracji. Tego rodzaju alkohol
kojarzy się przede wszystkim z lekkością i delikatnością smaku. Doskonale
orzeźwia i sprawdza się wspaniale zwłaszcza w sezonie letnim. Trzeba jednak zaznaczyć,
że wino różowe, tak samo jak czerwone czy białe, występuje w różnych wariantach.
W
naszym asortymencie nie brakuje nie tylko słodkiego czy półsłodkiego wina
różowego, ale również wytrawnego i półwytrawnego. Możemy zaproponować [hiszpańskie wino] różowe, jak np. De Casta Rosado, a także popularne Carlo Rossi produkcji amerykańskiej.
Jak smakuje wino różowe?
Smak
różowego wina zależy od odmiany
winogron oraz regionu, w którym je wyprodukowano. W wielu popularnych rodzajach
tego trunku można wyczuć nuty czerwonych owoców, takich jak wiśnie, maliny czy
truskawki, ale także i cytrusów. Różowe wino, odpowiednio schłodzone, uznawane
jest za znakomity wybór w trakcie letnich przyjęć i spotkań ze znajomymi.
Często podaje się je do przystawek, ryb, owoców morza, sałatek i lekkich dań,
ale wytrawna wersja sprawdzi się równie dobrze w przypadku bardziej
złożonych potraw. Na bazie różowego wina można
stworzyć też rozmaite drinki.
Produkt dostępny na zamówienie
Jeśli chcesz zamówić ten produkt, uzupełnij poniższy formularz danymi, a my skontaktujemy się z Tobą