Tajemnica smaku od 125 lat
Soplica nieprzerwanie od ponad 125 lat gości na polskich stołach, dostarczając najwyższej jakości doznań smakowych. Nalewki Soplica – czternaście wyjątkowych smaków, na bazie dojrzałych owoców, stworzonych w oparciu o tradycyjne receptury
Sekret jakości Soplicy
- Szlachetne receptury inspirowane staropolską tradycją
- Staranie wyselekcjonowane owoce
- Spirytus najwyższej jakości
- Doświadczenie pielęgnowane przez pokolenia
Naturalnie od Soplicy
-
Krok 1.
Surowa ocena jakości – wybieramy tylko najlepsze, wyselekcjonowane owoce
-
Krok 2.
Maceracja – owoce są rozdrabniane i zalewane spirytusem oraz wodą
-
Krok 3.
Zmacerowane owoce leżakują w specjalnych kadziach
-
Krok 4.
Po kilku tygodniach aromatyczny płyn zestawiany jest z pozostałymi składnikami
-
Krok 5.
Gotowe!
Poznaj warianty
Soplic smakowych
-
Morelowa
Nalewka inspirowana staropolską tradycją wytwarzania alkoholi. Sekretem jej niepowtarzalnego i przyjemnie intensywnego smaku i aromatu jest połączenie dojrzałych w słońcu, aksamitnych moreli z polskim spirytusem.
-
Cytrynowa z nutą miodu
Wyjątkowa nalewka, łącząca orzeźwiające i dojrzałe cytryny, przełamane delikatnie słodką nutą polskiego miodu wielokwiatowego. Produkowana z nalewów na całe owoce cytryn, gdyż tylko całe owoce oddają pełnię cytrynowych aromatów.
-
Orzech Laskowy
Wyjątkowo aromatyczna nalewka o słodkim smaku orzechów laskowych z polskich lasów. Jej niespotykana dotąd receptura opracowana została na podstawie przekazywanych z pokolenia na pokolenie rodzinnych przepisów.
-
Orzech Włoski
Wyjątkowa nalewka o subtelnym aromacie, łącząca delikatną słodycz i nutę wytrawnej goryczy orzecha włoskiego. Niezwykła głębia smaku tego trunku to wynik naturalnych receptur, opartych na staropolskich tradycjach oraz leżakowania w specjalnych warunkach.
-
Jagodowa
Wyjątkowo aromatyczna nalewka, inspirowana staropolską tradycją wytwarzania alkoholi. Sekretem jej niepowtarzalnego smaku jest połączenie ręcznie zbieranych jagód z polskim spirytusem oraz długiego procesu ich maceracji.
-
Truskawkowa
Soplica Truskawkowa to wyjątkowe połączenie tradycji z najlepszymi owocami prosto z letniego ogrodu. Nalewka ta swój słodki smak zawdzięcza soczystym truskawkom, dojrzewającym w letnim słońcu oraz długiemu leżakowaniu w specjalnych warunkach.
-
Mirabelkowa
Nalewka inspirowana staropolską tradycją wytwarzania alkoholi. Sekretem jej niepowtarzalnego smaku jest połączenie dojrzałych i wyjątkowo aromatycznych mirabelek z polskim spirytusem.
-
Śliwkowa
Receptura tej wyjątkowej nalewki oparta jest na owocach śliwek. Naturalne składniki i staropolskie receptury pozwoliły stworzyć ten szlachetny trunek, zmieniając cierpkie owoce tarniny na słodki bukiet akcentów smakowych i zapachowych.
-
Wiśniowa
Jedyna w swoim rodzaju nalewka tworzona z w pełni dojrzałych wiśni z polskich sadów. Zgodne ze staropolską tradycją długie leżakowanie trunku oraz wyjątkowa receptura oparta na dojrzewających w słońcu owocach.
-
Czarna Porzeczka
Najwyższej jakości aromatyczna nalewka z czarnej porzeczki, przygotowana jedynie z naturalnych składników. Swój unikalny, lekko wytrawny, przełamany nutą słodyczy smak, zawdzięcza tradycyjnej recepturze i owocom prosto z polskiego ogrodu.
-
Jabłkowa
Soplica Jabłkowa to połączenie polskiej tradycji nalewek jabłkowych z najwyższą jakością Soplicy. Swój lekki, kwaskowaty smak zawdzięcza polskim jabłkom, rumianym od jesiennych promieni słońca.
-
Żurawinowa
Soplica Żurawinowa to nalewka, której sekretem smaku i aromatu jest kompozycją kwaśnych i delikatnie słodkich owoców żurawiny.
-
Pigwowa
Szlachetna i długo leżakowana w specjalnych warunkach nalewka o tradycyjnym smaku dojrzałej pigwy prosto z polskiego sadu. Wyjątkowa i tradycyjna receptura oparta na dojrzewających jesienią owocach nadaje jej charakterystycznie słodki smak.
-
Malinowa
Długo leżakowana nalewka o smaku soczystych malin, prosto z letniego ogrodu. Swoją niespotykaną nutę smakową zawdzięcza dojrzałym, starannie wyselekcjonowanym owocom oraz tradycyjnej polskiej recepturze.
Soplica Żurawinowa
Znany i lubiany smak, idealny do picia w shotach jak i w drinkach
Kwaśny i cierpki profil smakowy
Doświadczenie fachmistrzów Soplicy
Polski spirytus
Smak idealny na każdą porę roku
Zapomniany polski owoc
-
Otwórz się na smaki!
Poznaj Soplicę
ŻurawinowąSoplica Żurawinowa to nalewka, której sekretem smaku i aromatu jest kompozycją kwaśnych i delikatnie słodkich owoców żurawiny.
Polecamy w zmrożonych szotach i drinkach.Przepis na drinka:
- 60ml Soplica Żurawinowa
- 90ml Sprite
- Plasterek cytryny
- Lód
-
Otwórz się na smaki!
Poznaj Soplicę
PigwowąSzlachetna, leżakowana nalewka o tradycyjnym smaku dojrzałej pigwy. Wyjątkowa receptura oparta na dojrzewających jesienią owocach nadaje jej charakterystycznie słodki, a zarazem delikatnie kwaskowy smak.
Polecamy w zmrożonych szotach i drinkach.Przepis na drinka:
- 40ml Soplicy Pigwa
- 10ml syrop malinowy
- 20ml sok z cytryny
- 60ml sprite
-
Otwórz się na smaki!
Poznaj Soplicę
MalinowąNalewka o smaku soczystych malin, prosto z letniego ogrodu. Swoją niespotykaną nutę smakową zawdzięcza dojrzałym, starannie wyselekcjonowanym owocom oraz unikalnej recepturze. Subtelny aromat tego trunku to wynik doskonałych proporcji i naturalnego pochodzenia składników.
Polecamy w zmrożonych szotach i drinkach.Przepis na drinka:
- 50ml Soplica Malinowa
- 20ml sok z cytryny
- 80ml Sprite
- 2 liście mięty
- kruszony lód
Soplica o smaku orzecha w czekoladzie
Soplica o smaku migdała w karmelu
Soplica o smaku wiśni w czekoladzie
Pamiętaj, pij odpowiedzialnie!