Sierra – Jedna tequila 3 różne style
Historia każdej kropli Tequili Sierra ma swój początek w prowincji Jalisco na plantacjach w Los Altos, na wysokości 2.000 metrów n.p.m.. Wyłącznie najlepszej jakości błękitna agawa (Blue Agave Tequilana ) używana jest do produkcji Sierra Tequila.
Plantacje Sierra należą do najbardziej kultywowanych upraw zapoczątkowanych w Jalisco . Dwa lata po zasadzeniu błękitne agawy nadal są małe i w dalszym ciągu potrzebują około 6 8 lat na dojrzewanie. By osiągnęły odpowiednią wielkość i mogły stać się pełnowartościowym surowcem, pogoda będzie musiała utrzymywać się bez zmian przez cały ten okres, co znaczy, że nie może być mrozu ani gradu.
![Kieliszek Tequilli](/layouts/frontend/img/sierra/drink.jpg)
Proces produkcji
Piñas ważą od 40 do 60 kg każda. Po zebraniu z pola ładowane są do ciężarówek i transportowane w ciągu 2-3 godzin z plantacji Sierra w Los Altos do destylarni w sercu Guadalajara. Już w kilka godzin po zebraniu, świeże Piñas są gotowe do rozpoczęcia procesu produkcji. Piñas przy użyciu toporów, zostają rozdrobnione na mniejsze części. Następnie rozdrobnione Piñas trafiają do zbiornika, a po trwającym 24 godziny gotowaniu z agawy wyciskany jest sok. Następnie sok jest przelewany do zbiorników. W zbiornikach sok poddawany jest procesowi fermentacji. Sfermentowany sok jest następnie podwójnie destylowany w miedzianych kolumnach destylacyjnych w celu nabrania ostatecznej zawartości alkoholu.
![Pole Piñas](/layouts/frontend/img/sierra/production-1.jpg)
![Pracownik zbierający pole Piñas](/layouts/frontend/img/sierra/production-2.jpg)
Proces produkcji
Sierra jest produkowana ściśle według wysokich wymagań stworzonej przez meksykański rząd organizacji Consejo Regulador del Tequila (CRT), powołanej w celu utrzymania jakości narodowego meksykańskiego alkoholu.
Każda butelka Sierry posiada numer kontrolny gwarantujący pochodzenie i najwyższą jakość.
![Liście](/layouts/frontend/img/sierra/grass.jpg)
![Logo Sierra Tequilla](/layouts/frontend/img/sierra/sierra-tequila.png)
Zawartość alkoholu
38%
Kraj pochodzenia
Meksyk
Pojemność
0,7
![](/layouts/frontend/img/sierra/sierra-tequila-bcg.png)
Sierra Tequila
Po skończeniu całego procesu Sierra Silver jest butelkowana i gotowa do konsumpcji. Sierra Tequila Silver to dojrzała, czysta tequila. Jej pełny, owocowy i świeży aromat zdominowany subtelną nutą chili odzwierciedla dziką naturę. Zawiera również delikatny aromat zielonego jabłka i młodego ananasa. Odrobina pieprzu nadaje Sierra Tequila Silver wyjątkowość, sprawiając, że jest tequilą z charakterem.
Wyśmienicie smakuje podawana w tradycyjny sposób w postaci shotów z cząstką cytryny i szczyptą soli, lub też jako najpopularniejsze na świecie drinki Margarita i Tequila Sunrise
![Logo Sierra Antiguo](/layouts/frontend/img/sierra/sierra-antiguo.png)
Zawartość alkoholu
40%
Kraj pochodzenia
Meksyk
Pojemność
0,7
![](/layouts/frontend/img/sierra/sierra-antiguo-bcg.png)
Sierra Antiguo
Sierra Antiguo Tequila Plata jest jedwabiście delikatna jak na tak młody produkt. Dzieje się tak z uwagi na wysoką jakość składników, tradycyjny sposób, w jaki jest przetwarzana i czas, w jakim tequila dojrzewa w zbiornikach ze stali szlachetnej.
Sierra Antiguo Plata szczególnie dobrze nadaje się do klasycznej margarity . Miłośnicy meksykańskiej kultury spożywania napojów uwielbiają bezkompromisowy owocowy smak i intensywny aromat tej tequili ze 100% agawy.
![Logo Sierra Milenario](/layouts/frontend/img/sierra/sierra-milenario.png)
Zawartość alkoholu
41,5%
Kraj pochodzenia
Meksyk
Pojemność
0,7
![](/layouts/frontend/img/sierra/sierra-milenario-bcg.png)
Sierra Milenario
Sierra Milenario Blanco 100% Agawy doskonałość smaku zawdzięcza wyłącznie ręcznie selekcjonowanym agawom oraz wyjątkowo delikatnej, jednostopniowej destylacji w miedzianych alembikach.
Poznaj nasze Margarity
-
Chilli
- 50ml Sierra Tequila
- 20ml Triple Sec / Cointreau
- 20ml soku z limonki
- 10ml syropu cukrowego
- 100g mango
- (wszystkie składniki zmiksuj w blenderze)
-
Oryginal
- 50ml Sierra Tequila
- 20ml Triple Sec / Cointreau
- 20ml soku z limonki
- 10ml syropu cukrowego
- (wszystkie składniki wymieszaj w shakerze z lodem)
-
Raspberry
- 50ml Sierra Tequila
- 20ml Triple Sec / Cointreau
- 20ml soku z limonki
- 10ml syropu cukrowego
- 100g truskawek
- (wszystkie składniki zmiksuj w blenderze)
![](/layouts/frontend/img/sierra/variants-bcg-first.png)
![](/layouts/frontend/img/sierra/variants-bcg-last.png)
Zobacz pozostałe warianty
-
Sierra Tequila
Reposado
Dojrzewa przez dziewięć miesięcy w opiekanych beczkach dębowych.
Zobacz -
Sierra Antiguo
Añejo
Dojrzewa przez okres dwóch lat w małych dębowych beczkach.
Zobacz -
Sierra
Milenario Añejo
Leżakuje w beczkach z białego dębu do 18 miesięcy
Zobacz -
Sierra
Milenario Reposado
Leżakuje w beczkach z białego dębu nawet przez 9 miesięcy.
Zobacz