Sierra – Jedna tequila 3 różne style
Historia każdej kropli Tequili Sierra ma swój początek w prowincji Jalisco na plantacjach w Los Altos, na wysokości 2.000 metrów n.p.m.. Wyłącznie najlepszej jakości błękitna agawa (Blue Agave Tequilana ) używana jest do produkcji Sierra Tequila.
Plantacje Sierra należą do najbardziej kultywowanych upraw zapoczątkowanych w Jalisco . Dwa lata po zasadzeniu błękitne agawy nadal są małe i w dalszym ciągu potrzebują około 6 8 lat na dojrzewanie. By osiągnęły odpowiednią wielkość i mogły stać się pełnowartościowym surowcem, pogoda będzie musiała utrzymywać się bez zmian przez cały ten okres, co znaczy, że nie może być mrozu ani gradu.
Proces produkcji
Piñas ważą od 40 do 60 kg każda. Po zebraniu z pola ładowane są do ciężarówek i transportowane w ciągu 2-3 godzin z plantacji Sierra w Los Altos do destylarni w sercu Guadalajara. Już w kilka godzin po zebraniu, świeże Piñas są gotowe do rozpoczęcia procesu produkcji. Piñas przy użyciu toporów, zostają rozdrobnione na mniejsze części. Następnie rozdrobnione Piñas trafiają do zbiornika, a po trwającym 24 godziny gotowaniu z agawy wyciskany jest sok. Następnie sok jest przelewany do zbiorników. W zbiornikach sok poddawany jest procesowi fermentacji. Sfermentowany sok jest następnie podwójnie destylowany w miedzianych kolumnach destylacyjnych w celu nabrania ostatecznej zawartości alkoholu.
Proces produkcji
Sierra jest produkowana ściśle według wysokich wymagań stworzonej przez meksykański rząd organizacji Consejo Regulador del Tequila (CRT), powołanej w celu utrzymania jakości narodowego meksykańskiego alkoholu.
Każda butelka Sierry posiada numer kontrolny gwarantujący pochodzenie i najwyższą jakość.
Zawartość alkoholu
38%
Kraj pochodzenia
Meksyk
Pojemność
0,7
Sierra Tequila
Po skończeniu całego procesu Sierra Silver jest butelkowana i gotowa do konsumpcji. Sierra Tequila Silver to dojrzała, czysta tequila. Jej pełny, owocowy i świeży aromat zdominowany subtelną nutą chili odzwierciedla dziką naturę. Zawiera również delikatny aromat zielonego jabłka i młodego ananasa. Odrobina pieprzu nadaje Sierra Tequila Silver wyjątkowość, sprawiając, że jest tequilą z charakterem.
Wyśmienicie smakuje podawana w tradycyjny sposób w postaci shotów z cząstką cytryny i szczyptą soli, lub też jako najpopularniejsze na świecie drinki Margarita i Tequila Sunrise
Zawartość alkoholu
40%
Kraj pochodzenia
Meksyk
Pojemność
0,7
Sierra Antiguo
Sierra Antiguo Tequila Plata jest jedwabiście delikatna jak na tak młody produkt. Dzieje się tak z uwagi na wysoką jakość składników, tradycyjny sposób, w jaki jest przetwarzana i czas, w jakim tequila dojrzewa w zbiornikach ze stali szlachetnej.
Sierra Antiguo Plata szczególnie dobrze nadaje się do klasycznej margarity . Miłośnicy meksykańskiej kultury spożywania napojów uwielbiają bezkompromisowy owocowy smak i intensywny aromat tej tequili ze 100% agawy.
Zawartość alkoholu
41,5%
Kraj pochodzenia
Meksyk
Pojemność
0,7
Sierra Milenario
Sierra Milenario Blanco 100% Agawy doskonałość smaku zawdzięcza wyłącznie ręcznie selekcjonowanym agawom oraz wyjątkowo delikatnej, jednostopniowej destylacji w miedzianych alembikach.
Poznaj nasze Margarity
-
Chilli
- 50ml Sierra Tequila
- 20ml Triple Sec / Cointreau
- 20ml soku z limonki
- 10ml syropu cukrowego
- 100g mango
- (wszystkie składniki zmiksuj w blenderze)
-
Oryginal
- 50ml Sierra Tequila
- 20ml Triple Sec / Cointreau
- 20ml soku z limonki
- 10ml syropu cukrowego
- (wszystkie składniki wymieszaj w shakerze z lodem)
-
Raspberry
- 50ml Sierra Tequila
- 20ml Triple Sec / Cointreau
- 20ml soku z limonki
- 10ml syropu cukrowego
- 100g truskawek
- (wszystkie składniki zmiksuj w blenderze)
Zobacz pozostałe warianty
-
Sierra Tequila
Reposado
Dojrzewa przez dziewięć miesięcy w opiekanych beczkach dębowych.
Zobacz -
Sierra Antiguo
Añejo
Dojrzewa przez okres dwóch lat w małych dębowych beczkach.
Zobacz -
Sierra
Milenario Añejo
Leżakuje w beczkach z białego dębu do 18 miesięcy
Zobacz -
Sierra
Milenario Reposado
Leżakuje w beczkach z białego dębu nawet przez 9 miesięcy.
Zobacz