News

Żubrówka Czarna i nowe warianty leżakowane w beczkach

Z końcem czerwca Żubrówka Czarna zaprezentowała dwa zupełnie nowe warianty swojej pszenicznej wódki – Żubrówkę Czarną Leżakowaną w beczkach z dębu i Żubrówkę Czarną Leżakowaną w beczkach z jesionu.

Żubrówka Czarna Leżakowana czerpie wprost z natury. Jej niepowtarzalny smak to czysta harmonia wody ze źródeł Puszczy Białowieskiej, doskonałego polskiego spirytusu pszenicznego i unikalnego procesu filtracji węglem drzewnym dębowym. Jednak ostateczny charakter nadaje jej proces leżakowania w beczkach z najbardziej szlachetnych gatunków polskich drzew, które oddają alkoholowi swój niepowtarzalny aromat.

Żubrówka Czarna od momentu wejścia na rynek w marcu 2016r. spotkała się z bardzo pozytywnym odbiorem konsumentów wódek z tzw. „górnej półki”, dzięki czemu jej sprzedaż ciągle rośnie. Kolejnym naturalnym krokiem w rozwoju marki są innowacje produktowe - mówi Maciej Kwaśniewski, Senior Brand Manager Żubrówki. Takim właśnie unikalnym konceptem są dwa nowe warianty Żubrówki Czarnej Leżakowanej w beczkach. Bazujące na naszej doskonałej wódce pszenicznej, której niezwykła łagodność uzyskiwana jest w procesie filtracji węglem drzewnym dębowym, nowe warianty swój ostateczny charakter kształtują poprzez proces leżakowania w beczkach z drewna dębowego i jesionowego. Wierzymy, że nasza innowacyjna propozycja spotka się uznaniem konsumentów poszukujących alkoholi o najwyższej jakości i wyjątkowym profilu smakowym.


Żubrówka Czarna Leżakowana to wyjątkowa propozycja dla prawdziwych koneserów – doskonała, pszeniczna wódka najwyższej jakości o 40% zawartości alkoholu, leżakowana w beczkach stworzonych z drewna szlachetnych, polskich drzew – dębu i jesionu. Dwa nowe warianty charakteryzują się przezroczystą, lekko słomkową barwą i przyjemnym acz wyrazistym zapachem. Żubrówka Czarna Leżakowana nadaje się do picia w shotach, dzięki którym można delektować się głębokim, wytrawnym smakiem.


Nowe warianty Żubrówki Czarnej będą dostępne w ofercie naszego e-sklepu już wkrótce!