News

Soplica Cytrynowa z nutą miodu – nowy, wyjątkowy smak w rodzinie Soplicy

Nowa nalewka Soplicy, czerpiąc z tradycji produkcji staropolskich trunków, wydobywa z kwaskowatych cytryn to co najlepsze, podkreślając ich smak słodyczą miodu.

Historia cytrynówek w Polsce jest bardzo długa. Już w XIX w. Bolesław Kasprowicz, twórca marki Soplica, produkował w swojej fabryce nalewki na bazie cytrusów. Od lat stanowią element polskiej tradycji wytwarzania alkoholi, a smak cytrynowy to największy segment rynku wódek smakowych w Polsce. Dlatego też, marka Soplica, czerpiąc z doświadczeń wyrobu tradycyjnych alkoholi wielu pokoleń, rozszerza swoje portfolio o ten orzeźwiający smak. Soplica, od 1891 roku, kiedy Bolesław Kasprowicz zarejestrował jej znak towarowy, słynęła z wyznaczania horyzontów przy wprowadzaniu nowych wariantów. Dlatego też nowa nalewka w rodzinie Soplicy prezentuje niespotykane dotąd połączenie cytrusowej nalewki przełamanej delikatną, słodką nutą polskiego miodu wielokwiatowego.