Soplica Cytrynowa z nutą miodu – nowy, wyjątkowy smak w rodzinie Soplicy
Soplica z nutą miodu - kolejna odsłona wyjątkowego likieru
Nowa nalewka Soplicy, czerpiąc z tradycji produkcji staropolskich trunków, wydobywa z kwaskowatych cytryn to co najlepsze, podkreślając ich smak słodyczą miodu.
Historia cytrynówek w Polsce jest bardzo długa. Już w XIX
w. Bolesław Kasprowicz, twórca marki Soplica, produkował w swojej fabryce
nalewki na bazie cytrusów. Od lat stanowią element polskiej tradycji
wytwarzania alkoholi, a smak cytrynowy to największy segment rynku wódek
smakowych w Polsce. Dlatego też, marka Soplica, czerpiąc z doświadczeń wyrobu
tradycyjnych alkoholi wielu pokoleń, rozszerza swoje portfolio o ten
orzeźwiający smak. Soplica, od 1891 roku, kiedy Bolesław Kasprowicz
zarejestrował jej znak towarowy, słynęła z wyznaczania horyzontów przy
wprowadzaniu nowych wariantów. Dlatego też nowa nalewka w rodzinie Soplicy
prezentuje niespotykane dotąd połączenie cytrusowej nalewki przełamanej
delikatną, słodką nutą polskiego miodu wielokwiatowego.