Nowe smaki od marki Soplica!
Soplica i nowe smaki na polskim rynku
Soplica, lider kategorii wódek smakowych na polskim rynku, dynamicznie wchodzi w letni sezon. Marka przygotowała kolejne nowe warianty dla wszystkich wielbicieli orzeźwiających smaków.
Soplica nieprzerwanie od wielu lat gości na polskich stołach, dostarczając najwyższej jakości doznań smakowych. Jedna z najbardziej popularnych i najbardziej utytułowanych marek alkoholowych w Polsce, cały czas nie zwalnia jednak tempa. Od kilku lat Soplica jest niekwestionowanym liderem rynku alkoholi smakowych. Co roku wprowadza do swojej oferty nowe warianty na bazie naturalnych składników i odkrywa przed konsumentami często zapomniane smaki tradycyjnych, polskich owoców.
W maju na sklepowych półkach pojawiła się pierwsza nowość – Soplica Żurawinowa. Wariant ten, jest rozszerzeniem linii Soplic na bazie kwaskowych polskich owoców, jak: pigwa, morela, czy mirabelka. Dodatek soku i ekstraktu z dojrzałych owoców żurawiny sprawia, że Soplica Żurawinowa ma wyjątkowy kwaskowaty smak, pochodzący wprost z owoców. Doskonale sprawdzi się on jako element letnich drinków lub w shotach. Ponadto, w sezonie wiosenno-letnim, jest to idealny dodatek do dań mięsnych czy dań z grilla.
W czerwcu z kolei, w sprzedaży ukazała się kolejna nowość od Soplicy, tym razem w cytrynowej linii smakowej, wprowadzonej z sukcesem na rynek latem ubiegłego roku. Nowy smak to Soplica Cytryna z Kwiatem Bzu – niezwykłe połączenie orzeźwiającej cytryny z delikatnymi i aromatycznymi kwiatami dzikiego bzu.
Zapewnia ono kwaskowaty, rześki smak i niespotykany aromat. Jest to propozycja idealna na ciepłe, słoneczne dni. Doskonale sprawdzi się bez dodatków, w zmrożonej formie lub pod postacią drinków, z dodatkiem wody gazowanej lub wina musującego, typu prosecco.
Nowa Soplica-Cytryna Kwiat Bzu dołącza jako czwarty smak do linii cytrynowej, obok już obecnych na rynku lekkich i rześkich smaków: Soplica Cytryna-Mięta, Soplica Cytryna-Pigwa i Soplica Cytryna-Malina.