Nowa Soplica Staropolska propozycja dla najbardziej wymagających
News

Nowa Soplica Staropolska – koneserska propozycja dla najbardziej wymagających

Soplica staropolska jako nowość na rynku alkoholi

Nowa Soplica Staropolska stanowi zwieńczenie prac fachmistrzów marki, którzy od pokoleń doskonalą tradycyjne receptury; jej niebanalne i wyrafinowane kompozycje smakowe są zasługą specjalnie wyselekcjonowanych polskich owoców oraz tradycyjnej, ręcznej produkcji.





Historia Soplicy rozpoczęła się w Gnieźnie. To właśnie tutaj, w 1891 roku, Bolesław Kasprowicz, zaczął tworzyć alkohole pod marką Soplica. Od tego czasu, od 125 lat, jako jedna z najstarszych marek w Polsce, Soplica gości na rodzimych stołach, dostarczając konsumentom najwyższej jakości doznań smakowych. Poza znanymi nalewkami na bazie dojrzałych, polskich owoców, fachmistrzowie marki stworzyli także wyjątkową Soplicę Staropolską. To zwieńczenie ich starań w doskonaleniu tradycyjnych receptur u unikalnej kompozycji orzechów i goździków. Teraz Soplica Staropolska pojawi się na rynku alkoholi z kategorii super premium - w odmienionym opakowaniu i z rozwiniętą paletą smaków, bazujących na zapomnianych, rdzennie polskich owocach.

"Na rynku wódek cały czas rośnie znaczenie kategorii super premium. Polacy coraz chętniej sięgają po produkty droższe, bardziej wyszukane i sporządzone z wyselekcjonowanych składników. Polacy doceniają też produkty, które odnoszą się do wieloletnich tradycji i sprawdzonych receptur. Nowa Soplica Staropolska to właśnie odpowiedź na te trendy. Jej unikalność, rzemiosło twórców tego alkoholu i ręczna produkcja to najważniejsze cechy odmienionej Soplicy Staropolskiej" – mówi Klaudia Krupicz, Manager marki Soplica.








Soplica Staropolska uzupełnia rynek alkoholi kategorii super premium o autentyczne, polskie wódki smakowe, przywracające pamięć zapomnianym składnikom, z których kiedyś słynęły polskie trunki. Odświeżona Soplica Staropolska, czerpiąc ze 125-letniego dziedzictwa marki i oryginalnych, staropolskich przepisów na nalewki datowanych nawet na XVII wiek, pojawia się na rynku aż w czterech nowych wariantach, jako Soplica Staropolska Dereniowa, Głogowa, Jeżynowa i Oryginalna, o unikatowej kompozycji pięciu maceratów. Teraz, dzięki nowym wariantom Soplicy Staropolskiej , te unikatowe smaki ponownie będą dostępne dla szerokiego grona konsumentów. Nowe smaki to jednak nie wszystko. Odświeżona Soplica Staropolska na rynku pojawia się w zupełnie nowym opakowaniu. Butelka o grubym szkle nadaje jej charakteru typowego dla alkoholi najwyższej klasy. Charakterystyczny, prostokąty kształt butelki przyozdobiony jest grawerami nawiązującymi do bogatej historii marki. Ręcznie klejona etykieta, pieczęć z orłem, która jest gwarancją najwyższej jakości, a także zamknięcie w postaci naturalnego korka, również podkreślają ekskluzywny charakter odświeżonej Soplicy Staropolskiej.

Nowa Soplica Staropolska dostępna będzie w sprzedaży we wszystkich wariantach smakowych od połowy października w kanałach handlu tradycyjnego i nowoczesnego.