Zaloguj się
ograniczona ilość

Soplica Wiśniowa lawa

Soplica Wiśniowa lawa

PRZEPIS

  • 100 g Wiśni mrożonych drylowanych
  • 100 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie
  • 2 jajka + 2 żółtka
  • 60 g cukru
  • 2 łyżki mąki uniwersalnej
  • 115 g masła
  • 170 g gorzkiej czekolady
  • szczypta soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wiśnie rozmrażamy, zalewamy Soplicą i pozostawiamy na co najmniej 30 min. Jajka i żółtka ubijamy z cukrem do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji. Dodajemy roztopioną czekoladę, roztopione masło, mąkę oraz szczyptę soli. Wszystko mieszamy i przelewamy do wysmarowanych masłem foremek do babeczek. Do środka dodajemy 4-5 wiśni. Całość wkładamy do nagrzanego do 220°C piekarnika i pieczemy przez 10 min. Serwujemy na gorąco.