Soplica Wiśniowa lawa
PRZEPIS
- 100 g Wiśni mrożonych drylowanych
- 100 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie
- 2 jajka + 2 żółtka
- 60 g cukru
- 2 łyżki mąki uniwersalnej
- 115 g masła
- 170 g gorzkiej czekolady
- szczypta soli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wiśnie rozmrażamy, zalewamy Soplicą i pozostawiamy na co najmniej 30 min. Jajka i żółtka ubijamy z cukrem do uzyskania gładkiej jednolitej konsystencji. Dodajemy roztopioną czekoladę, roztopione masło, mąkę oraz szczyptę soli. Wszystko mieszamy i przelewamy do wysmarowanych masłem foremek do babeczek. Do środka dodajemy 4-5 wiśni. Całość wkładamy do nagrzanego do 220°C piekarnika i pieczemy przez 10 min. Serwujemy na gorąco.