Zaloguj się
ograniczona ilość

Soplica Lody czekoladowo - wiśniowe

Soplica Lody czekoladowo - wiśniowe

PRZEPIS

  • 500 g mrożonych wiśni bez pestek (wcześniej rozmrożonych)
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 400 g mleka zagęszczonego słodzonego
  • 480 ml śmietanki 30%
  • 120 ml Soplicy o smaku Wiśni w Czekoladzie

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Mleko zagęszczone blendujemy z wiśniami na jednolitą masę, dodajemy do czekolady i mieszamy. Zdejmujemy miskę z kąpieli wodnej i studzimy przez ok. 10–15 min. Za pomocą miksera ubijamy śmietankę na pianę i wlewamy do niej masę czekoladowo-wiśniową, cały czas miksując. Przelewamy do słoika i wkładamy do zamrażarki na minimum 6 godz.