Zaloguj się
ograniczona ilość

Soplica Czekoladowe brownie orzecha warte

Soplica Czekoladowe brownie orzecha warte

PRZEPIS

  • 150 ml Soplicy o smaku Orzecha w Czekoladzie
  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 250 g masła
  • 250 g cukru trzcinowego
  • 4 jajka
  • 3 łyżki mąki uniwersalnej
  • 2 łyżki kakao
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • garść prażonych orzechów laskowych

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej. Następnie zdejmujemy naczynie z kąpieli wodnej, dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Do uzyskanej masy wbijamy jajka jedno po drugim, cały czas mieszając. Dodajemy mąkę, kakao, sól oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Formę do brownie wykładamy papierem do pieczenia (opcjonalnie) i smarujemy papier masłem. Przelewamy masę do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C, grzanie góra-dół. Po wystudzeniu ciasta, wierzch brownie należy obficie skropić Soplicą o smaku Orzecha w Czekoladzie.